Prijavi se | Registruj se

Tehnički saveti

Multi Mode menjač

Tojotin Multi-Mode menjač je prisutan na tržištu već više od osam godina na modelima Aygo, Yaris i Corolla. Često se naziva automatskim menjačem, što na neki način i jeste, ali ga ne treba mešati sa klasičnim automatskim menjačem. Klasični automatski menjači obezbeđuju udobnu vožnju zahvaljujući prenosu preko planetarnih zupčanika, hidrauličnih lamelica i hidrodinamičke spojnice. Multi-Mode menjač (MMT) nema nijednu od ovih komponenata. Obratićemo pažnju na koncept, princip rada kao i na situacije sa kojima se servisi susreću.

pročitaj više

Greška – bez greške

Vrlo česta situacija u servisu - situacija koja se najčešće rešava ili vrlo brzo ili uz mnogo muke. Vozilo je došlepano u servis jer ne može da upali. Na dijagnostičkom uređaju nema zapisane greške u kontrolnoj jedinici motora, niti bilo kakve relevantne greške u drugim kontrolnim jedinicama. Motor lepo vergla, ali nikako da “sastavi”.

pročitaj više

Kodovi grešaka: saznajte šta vam automobil poručuje!

"Autoservisi" vam predstavljaju listu kodova grešaka. Naučite da ih čitate i saznajte šta vam vaše vozilo poručuje. 

pročitaj više

Šta dovodi do greške za katalizator?

Kao i kod svakog drugog problema i kod ovoga je potrebno pristupiti popravci sa dosta pažnje, jer nekorektna ili nedovoljna dijagnostika može izazvati ponovne skupe popravke. Zato je značajno znati šta sve može prouzrokovati ovu grešku.

pročitaj više

Električna vozila - novi razvoji u oblasti visokog napona

Nakon sistema hibridnih vozila koja koriste visokonaponsku bateriju od 200 pa sve do 600 Volti, pojavljuje se nova ideja, odnosno tehologija, koja uz postojeći eektrični sistem, koji radi na 12 Volti, koristi dopunski na 48 Volti. 

pročitaj više

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2020. All rights reserved designed & developed by digital3md