Prijavi se | Registruj se

Tehnički saveti

Klasifikacija ulja!

Svi znamo koliko je odabir ulja važan za održavanje jednog vozila. Izborom odgovarajućeg maziva za motor može se povećati ušteda goriva za čak 7,5%! Saznajte kako se ulja klasifikuju i šta znače oznake na njima.

pročitaj više

Novi freon - nova glavobolja?

Već nekoliko godina neki proizvođači vozila u novije modele ugrađuju sistem klimatizacije sa novim rashladnim sredstvom. Saznajte kako su ove promene uticale na servise koji se bave servisiranjem klima uređaja u vozilima i koji su novi izazovi u ovoj oblasti. 

pročitaj više

Samodijagnostika klima uređaja

Servis klima uređaja na vozilima obično se svodi na priključivanje ispitne stanice i punjenje sistema rashladnom tečnošću (freonom). Nažalost, problemi nisu uvek vezani za stanje i količinu rashladne tečnosti, već su često performanse i rad klima uređaja limitirani problemima sa senzorima ili aktuatorima. Najlakši način za proveru je priključenje dijagnostičkog uređaja i iščitavanje grešaka i parametara.

pročitaj više

Uticaj interneta na prodaju auto delova

Inovativni načini prodaje sve su više u fokusu, utiču na navike vozača i menjaju celokupnu logiku poslovanja: kako trgovca, tako i servisera. Već danas se više od 30% svih potrebnih rezervnih delova kupuje kod online prodavaca.

pročitaj više

D3876: novi dizel motor iz MAN-a

Kompletan dizajn linijskog šestocilindričnog motora baziran je na već dokazanim D20 i D26 motorima, uz korišćenje istih materijala za izradu glave i bloka motora. U odnosu na prethodnika, novi motor po podacima iz MAN-a troši 3% manje goriva, ostvaruje 200 Nm veći obrtni moment i ispunjava Euro 6 norme za izduvne gasove.

pročitaj više

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2019. All rights reserved designed & developed by digital3md