Prijavi se | Registruj se

Tehnički saveti

Samodijagnostika klima uređaja

Servis klima uređaja na vozilima obično se svodi na priključivanje ispitne stanice i punjenje sistema rashladnom tečnošću (freonom). Nažalost, problemi nisu uvek vezani za stanje i količinu rashladne tečnosti, već su često performanse i rad klima uređaja limitirani problemima sa senzorima ili aktuatorima. Najlakši način za proveru je priključenje dijagnostičkog uređaja i iščitavanje grešaka i parametara.

pročitaj više

Uticaj interneta na prodaju auto delova

Inovativni načini prodaje sve su više u fokusu, utiču na navike vozača i menjaju celokupnu logiku poslovanja: kako trgovca, tako i servisera. Već danas se više od 30% svih potrebnih rezervnih delova kupuje kod online prodavaca.

pročitaj više

D3876: novi dizel motor iz MAN-a

Kompletan dizajn linijskog šestocilindričnog motora baziran je na već dokazanim D20 i D26 motorima, uz korišćenje istih materijala za izradu glave i bloka motora. U odnosu na prethodnika, novi motor po podacima iz MAN-a troši 3% manje goriva, ostvaruje 200 Nm veći obrtni moment i ispunjava Euro 6 norme za izduvne gasove.

pročitaj više

Motorna ulja: funkcija, tipovi i sastav

Mehaničarima se veoma često dogodi da zanemare važnost izbora motornog ulja,a njihovim mušterijama još češće, ne shvatajući da je ulje jedan od najbitnijih faktora za pravilno funkcionisanje motora.

pročitaj više

Kodovi grešaka [1. deo]

Zbog čestih problema sa neadekvatnim ili nepostojećim prevodima kodova grešaka na dijagnostičkim uređajima, u narednih nekoliko brojeva objavljujemo tabele sa standardizovanim kodovima grešaka, zajedno sa njihovim opisom.

pročitaj više

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2020. All rights reserved designed & developed by digital3md