Specijal | 2015-01-18 17:37:13

Zajedno jači! Osnivanje nacionalnog udruženja kao prioritet.

Formiranje nacionalnog udruženja koje bi trebalo da osnuju učesnici nezavisnog tržišta rezervnih delova, jedna je od najvažnijih preporuka Prve međunarodne konferencije „Automotive Aftermarket Conference“, koja je posvećena nezavisnom tržištu rezervnih delova u regionu Jugoistočne Evrope.

Konferencija je održana u beogradskom hotelu „Metropol Palace“ i okupila je više od 200 predstavnika kompanija iz ove oblasti koje posluju u preko 20 evropskih zemalja.

Uloga voditelja panel diskusije na temu „Međunarodna i nacionalna udruženja i tržišne grupe“ dodeljena je g. Helmutu Volku (Helmut Wolk), direktoru nemačke konsultantske firme „Wolk After Sales Expert“.

„Udruživanje kompanija na nivou države, bez obzira na pojedinačna članstva u nekoj domaćoj ili međunarodnoj asocijaciji, predstavlja najbolji način da se prevaziđu sve prepreke koje su postavljene pred proizvođače i trgovce auto delovima“, rekao je Hartmut Rel (Hartmut Röhl), predsednik Nacionalnog udruženja tržišta rezervnih delova u Nemačkoj i Međunarodne unije distributera auto delova, istakavši da „razlog za to leži u lakšem pristupu aktuelnim informacijama, edukaciji i razmeni iskustva“.Veliki deo konferencije je bio posvećen i aktuelnim trendovima na međunarodnom tržištu auto delova. Ocenjeno je da elektronska trgovina ima sve veći značaj, kao i da logistička superiornost i tehnička obučenost predstavljaju najveću kompetitivnu prednost na tržištu.

„Mislim da postoji velika potreba za redovnom organizacijom ovakvih skupova, kako bi svi akteri na tržištu bili na vreme obavešteni o trendovima u industriji“, rekao je Karsten Šusler Bilštajn (Karsten Schüßler Bilstein), generalni direktor „Bilštajn grupe“ i podvukao: „Razmena informacija o ključnim pitanjima i temama, kao i o aktuelnim trendovima unutar branše, pruža nove mogućnosti za poboljšanje procesa proizvodnje ili prodaje, naročito za male preduzetnike.“

Kao govornici i predavači u okviru konferencije nastupili su najeminentniji međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. Pokrenute su panel diskusije na kojima su učesnici prenosili iskustva iz drugih krajeva Evrope, a gosti su bili slobodni da postavljaju pitanja o aktuelnim problemima u branši. Više detalja o konferenciji možete pronaći na njenoj zvaničnoj internet stranici (www.iamconferencesee.com), Fejsbuk stranici (www.facebook.com/iamconferencesee) i LinkedIn grupi (IAM Conference SEE).

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2021. All rights reserved designed & developed by digital3md