Aktuelnosti | 2015-01-18 17:37:13

„IAA Nutzfahrzeuge 2014”, 25.09–02.10.2014. u Hanoveru

I teretna vozila sajam za trku imaju! Ono što je sajam Automechanika u Frankfurtu za nezavisno tržište rezervnih delova, to je IAA za rezervne delove za teretnjake!

Krajem septembra održan je 65. Međunarodni sajam komercijalnih i namenskih motornih vozila „IAA Nutzfahrzeuge 2014” u Hanoveru koji je posetilo 260.000 ljudi iz skoro 50 zemalja.

Više stotina izlagača, među kojima su kako proizvođači tako i dobavljači, predstavilo je novitete u poslovanju, a posećenost sajma premašila je sva očekivanja.

IAA sajam je jedinstvena prilika da se na jednom mestu servisima predstave novi sistemi u teretnom programu, ali i novi, tehnološki savršeniji modeli kamiona, traktora, autobusa i drugih dostavnih vozila. Cilj sajma je da na jednom mestu okupi sve kompanije koje čine proizvodni lanac i pružiti najbolje uslove za ostvarivanje poslovne saradnje. Uspešnost sajma može se meriti zadovoljstvom posetilaca iz regiona koji imaju samo reči hvale, kako za organizaciju, tako i za celokupan program i pružene mogućnosti.

Konkurentni proizvođači međusobno su pokušavali da nadmaše jedni druge, ali su se posebno izdvojili tržišni nastupi kompanija DAF, Iveco, MAN i Daimler. DAF je na svom narandžastom štandu predstavio novi supertihi model CF Silent, čija je jačina zvuka niža od 72 decibela. Isporuka tihe, ali snažne mašine počeće u 2015. godini. Plavi Iveco kao prednost isticao je dostignuti nivo ekološkog Euro6 standarda, dok je MAN između ostalog predstavio i novi model autobusa za narednu godinu – NEOPLAN Skyliner. Daimler je ipak otišao najdalje u predstavljanju, i to kamiona budućnosti za 2025. godinu. U pitanju je revolucionarni Mercedes-Benz Future Truck koji promoviše bezbednu vožnju uz pomoć visokog nivoa automatizacije.

Za Srbiju je posebno bila zanimljiva konferencija održana 30. septembra a na temu promocije nemačke spoljne trgovine i zajedničkog nastupa nemačkih kompanija na tržištima u razvoju. Ova poslovna šansa koju je Nemačka ukazala sopstvenoj automobilskoj industriji za internacionalizaciju i ulaganja u nove i potencijalno perspektivne zemlje ukazala je na Zapadni Balkan kao veliku šansu za ulaganja u budućnosti. Na konferenciji su, između ostalih, kao govornici nastupili i Matijas Visman (Matthias Wissmann), predsednik Nemačke asocijacije za automobilsku industriju, Tomas Silberon (Thomas Silberhorn), državni sekretar nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Kristijan Goerg (Christian Goerg), predstavnik GIZ-a, kao i Štefan Švajcer (Stefan Schweitzer), predstavnik Svetske banke.

IAA sajam predstavlja značajan internacionalni događaj koji na jednom mestu okuplja sve ljubitelje komercijalnih i namenskih vozila iz celog sveta. Osim upoznavanja ponude novih vozila iz ovog programa, posetioci imaju priliku da isprate i neophodnu prateću opremu, kao i opremu za servis i održavanje. Na raspolaganju je i veliki broj stručne literature koja je dostupna svima za celokupnu izložbenu ponudu. Sledeći IAA sajam namenjen putničkim vozilima je već zakazan u Frankfurtu na Majni, i to u periodu od 17. do 27. septembra 2015. godine. Prilika koja se pruža na ovom događaju je izuzetno značajna za svakog člana lanca distribucije u teretnom programu. Direktan kontakt i mogućnost dobijanja informacija „iz prve ruke“ od proizvođača je više nego dovoljan razlog za posetu ove manifestacije.

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2021. All rights reserved designed & developed by digital3md