| 2015-01-18 17:37:13

"LAV Auto"-za sva vozila

Edukacija klijenata je vrlo važan aspekt poslovanja i daje rezultate na duži period

Kažu da je dobra lokacija važna za uspešan biznis. Više od 20 godina poslovanja, od kojih skoro 10 godina u Žarkovu, pored Ibarske magistrale, svakodnevno se razvija jedan od najmodernijih auto servisa u Srbiji – „Lav Auto“. Poslovna politika bazirana je na širokom asortimanu visoko kvalitetnih delova automobilske industrije kao i kvalitetnoj usluzi, čime obezbeđuju apsolutno poverenje svojih klijenata. Zavirili smo u njihov servis i imali čast da razgovaramo sa vlasnikom, g. Predragom Gordićem.

Servis „Lav Auto“ je izuzetno atraktivnog i nesvakidašnjeg izgleda. Na koji način se, sem finansijskog, isplati ulaganje tih razmera u izgled servisa?

Trenutni izgled „Lav Auta“ proistekao je prvenstveno iz kriterijuma funkcionalnosti. Trudili smo se da uskladimo potrebu za proširenjem kapaciteta, a istovremeno da stvorimo jedan prijatan ambijent, kako za naše zaposlene tako i za naše poštovane korisnike usluga.

Šta „Lav Auto“ ima u svojoj ponudi što ga izdvaja od drugih servisa?

Raspolazemo jednim zaokruženom celinom, koji podrazumeva, asortiman robe i usluga, brzine i kvaliteta, kao i odgovornosti u poslu, koju jasno prikazujemo svakom klijentu. Postoje specifične usluge koje se nude u Lav Autu, ali taj segment ne smatramo presudnim u odlučivanju klijenata za nas.

Vaši klijenti kažu da već godinama dolaze kod istih mehaničara u Vašem servisu. Na koji način motivišete zaposlene da i nakon par godina ostanu lojalni firmi?

Prvenstveno želimo da naši klijenti budu u potpunosti uvereni da će u našem servisu dobiti jednako kvalitetnu uslugu, bez obzira ko je od zaposlenih u tom trenutku angažovan da je izvrši. Naravno da nam je stalo da tim koji stvaramo, i koji daje dobre rezultate, održimo i motivišemo da ti rezultati budu još bolji. Jedan od bitnih razloga te dugotrajne lojalnosti je svakako evidentiranje i adekvatna valorizacija svih aktivnosti zaposlenih.

Da li više klijenata dolazi na osnovu reklame ili preporuke?

Svakako na osnovu preporuke.

Koliko su po Vama društvene mreže korisne u oglašavanju i da li ih „Lav Auto“ koristi?

Trudimo se da pratimo trendove, kao što i pokušavamo da ustanovimo rezultate takvog oglašavanja. Što je teško.

Vi ste stigli do tog nivoa da se najveći broj poslova zakazuje. Da li postoje situacije u kojima odbijate nekog klijenta?

Postoje modeli vozila, koje po tipu ili zbog godina starosti ne radimo. Kao i kod situacija gde je očigledno kvar u segmentu kojim se u našem servisu ne bavimo.

Koliko je „Lav Auto“ spreman da isprati vozila sa najnovijom tehnologijom?

Sticanje novih i produbljivanje postojećih znanja je proces koji se u „Lav Autu“ svakodnevno odvija i podstiče.

Da li na neki način edukujete Vaše klijente?

Edukacija klijenata je vrlo važan aspekt poslovanja i daje rezultate na duži vremenski period: serviserima kroz bolje razumevanje u komunikaciji sa klijentima, a samim klijentima u dugotrajnijoj i kvalitetnijoj eksploataciji njihovih automobila.

Po Vašem mišljenju, da li u Srbiji postoji kolegijalnost i saradnja među servisima, ili bi nešto trebalo promeniti?

Kolegijalnost je nešto što svakako jeste evolutivni proces svakog uspešnog posla. Trebaće još puno vremena da prođe i radnih i životnih situacija da se dese, kako bi kritična masa servisera shvatila koliko je bitno i dobro da se međusobno podržavamo, družimo, držimo i poštujemo. Muče nas - većinu - slični problemi, borimo se sa “teškim” klijentima, nerešivim kvarovima, zahtevnim i zagonetnim zakonima, tražimo svi put da zadovoljimo i zaposlene i klijente... Svako je od nas za ponešto našao dobar način da se sa tim izbori. Razmenom iskustava, svakako bi svima u branši život i rad bili mnogo lakši. Ne znam hoće li možda formiranjem udruženja naše branše, i dobrim i savesnim radom istog, stvari krenuti sa mrtve tačke.

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2021. All rights reserved designed & developed by digital3md