Aktuelnosti | 2015-01-18 17:37:13

Nova servisna perspektiva očima ECAP-a!

Svi smo mi majstori svog zanata, ali savremeno doba i nove tehnike i tehnologije nam pokazuju da bi i najveći majstori trebali da usavršavaju svoje znanje. Nikada nije kasno za školsku klupu!

U Ripnju, nadomak Beograda, posetili smo ECAP (Education Center for Auto Professionals) školski centar, čija je osnovna misija edukacija slobodnih servisera u regionu jugoistočne Evrope. Na preporuku čelnika centra, odmah smo se uputili da porazgovaramo sa g. Stanimirom Novakovićem koga u ECAP-u opisuju kao najaktivnijeg i najposvećenijeg polaznika centra i osobu koja, kad god pronađe malo vremena, posveti ga usavršavanju i osavremenjivanju svog posla.

Stanimir Novaković je vlasnik auto-servisa „AS Novaković“ iz Prnjavora u Bosni i Hercegovini i preko 20 godina se bavi ovim poslom. U proteklih godinu dana pohađao je 13 različitih obuka u ECAP-u i, kako kaže, na ovom broju se ne zaustavlja - proći će kroz celokupan program.

Na prvi pogled Stanimir odaje utisak ćutljivog, odmerenog i staloženog čoveka, ali čim smo mu pružili priliku da nešto kaže o svom poslu, to je uradio sa punom strašću i sjajem u očima:

Koliko dugo posluje Vaš servis i da li ste do sada imali prilike da se negde obučavate?

Dvadesetak godina se bavim ovim poslom i na prostoru bivše Jugoslavije nije postojao ovaj vid usavršavanja, pa samim tim nisam imao mogućnosti da se edukujem na bilo koji sistematizovan način - osim ako uzmemo u obzir ono što sam mogao da saznam od kolega, prijatelja ili sâm ispitam. Sve do pre dve godine, kada sam otkrio ECAP.

Koliko su obuke u ECAP-u promenile Vaš način poslovanja?

ECAP je iskustvo koje je, po meni, potrebno doživeti. Ja se tamo već na neki način osećam kao kod kuće, s obzirom na broj završenih seminara. Obuke koje sam posetio kompletno su promenile moj način razmišljanja, a prvenstveno način rada. Osnažio sam se i da krenem sa nekim poslovima o kojima do ECAP-a nisam ni razmišljao. Elektrika mi je sada jača strana u pružanju usluga, a to nije bila. Automatski menjači su za mene bili mahom nepoznanica, a odmah nakon obuke sam se usudio da pokušam i to. Do sada su rezultati na svim poljima i više nego uspešni.

Šta znači kada kažete da su rezultati uspešni?

Istakao bih da se broj klijenata u mom servisu značajno povećao. Ovo mi sada omogućava da razmišljam o nekim novim temama i planovima za budućnost. Na redu su investicije i osavremenjivanje opreme na kojoj bih dodatno primenio stečeno znanje, kao i zapošljavanje novih kadrova kako bih izašao u susret novim mušterijama.

BLOG

23
Februar

autoservisi.co.rs

Spremni za odličan start?

Auto serviseri okupljeni na jednom mestu?! Da, super ideja!

pročitaj više +

KURSNA LISTA

KONVERTOR VALUTE

©Copyright 2021. All rights reserved designed & developed by digital3md